Paard & Zo

"We hoeven ons niet te vervelen!"

Gosker zorg biedt dagbesteding aan op meerdere manieren. Zo is er ook de optie om te helpen bij het verzorgen van paarden.

In Hattemerbroek (vlak buiten Zwolle) staat een paardenstal met binnenbak. We kunnen hier helpen met de stallen mesten en andere han en span diensten. Ook mogen we gebruiken maken van de binnenbak, waar we met onze paarden aan het werk kunnen. De manege word beheerd door Henri Weeghel. Hij beleerd pony’s en paarden om voor de kar te kunnen lopen. De samenwerking met Stal Weeghel biedt vele mogelijkheden!

Onze paarden Pip en Valco staan in een weiland in Wapenveld. Er is ook een koffieruimte en een stukje tuin. We verzorgen hier het onderhoud en werken met de paarden. We zitten aan rand van de veluwe en hebben de mogelijkheid om met de paarden het bos in of de hei op te kunen gaan. Pip is een rustige, leuke, lieve D-pony. Ze is 15 jaar, ze zal geen vlieg kwaad doen en houdt van aandacht. Valco is een Welsh pony van bijna drie jaar. Deze jonge ruin is een echte knuffel kont. Hij zal later beleerd worden om voor de kar te kunnen gaan.

De mogelijkheid is er ook ook om in de werkplaats met steigerhout aan de gang of fietsen opknappen.

Kortom, we hoeven ons er niet te vervelen!

Nieuwsgierig? Bekijk alvast onze facebookpagina!